S’acaben d’obrir les inscripcions per a la vuitena edició de l’Escola del CIEMEN,que aquest juliol se centra en la gestió de la diversitat lingüística a Catalunya. Tretze ponències, taules rodones, visites i tallers participatius analitzaran la situació del català, occità, llengua de signes catalana, caló i romaní en els àmbits social i educatiu alhora que completaran aquest enfocament amb una mirada a llengües implantades més recentment, com l’amazic o el fula. Podeu veure’n el programa complet en aquest enllaç.
L’Escola té lloc entre els dies 10 i 14 de juliol de 2023 a la seu del CIEMEN a Barcelona i, per primer cop, és coorganitzada amb dos grups de recerca referencials a la capital catalana: el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLiDi). La durada total de la formació serà de 25 hores, repartides en 8,5 hores de ponències, 8,5 de tallers, 3,5 de taules rodones i 2,5 de visites.
Els ponents que impartiran les sessions o hi participaran inclouen els lingüistes Carme Junyent, Víctor Bargiela, Albert Badosa, Mònica Barrieras, Farida Boudichat, Marina Massaguer i Alexandra Navarrete, els professors Joan Carabias, Imma Buñuel i Conxita Gimeno i els membres d’organitzacions per la diversitat lingüística Moussa Diallo, Ricard Valentí i Enerida Isuf.
Les inscripcions estan obertes a través d’aquest formulari. El preu de la formació és de 40 euros. Per a socis i sòcies del CIEMEN i membres del GELA i el GLiDi, el preu és de 20 euros.
S’hi pot inscriure qualsevol persona interessada a aprofundir en el coneixement de la diversitat lingüística i de la preservació i l’adquisició de llengües en contextos de minorització. Els continguts estan especialment orientats a estudiants universitaris, professors i persones que treballen al Tercer Sector, i també forneix d’eines útils a professionals d’altres àmbits, com el periodisme o els serveis socials.