͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Burgemeestersoverleg Oost-Brabant kiest Bert De Wit (Tremelo) als nieuwe voorzitter

Op vrijdag 26 mei 2023 vond het tweede Burgemeestersoverleg regionale samenwerking Oost-Brabant van dit jaar plaats. Voor de gelegenheid opende het prachtige Kasteel van Horst zijn deuren om de burgemeesters te ontvangen. Naast de gebruikelijke agendapunten aangaande regionale samenwerking werd ook een nieuwe voorzitter verkozen.Burgemeester Bert De Wit (Tremelo) werd unaniem aangesteld door de aanwezige burgemeesters. Hij neemt de functie over van Hans Eyssen die op 28 maart 2023 zijn burgemeesterssjerp in Holsbeek doorgaf aan Bram Van Baelen, en dus ook in de vergadering een stapje opzij zet. Na het afsluiten van zijn laatste vergadering als voorzitter werd Hans Eyssen uitvoerig bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Lees meer
Image description

Heb je vragen over de werking van het Burgemeestersoverleg Oost-Brabant? Neem dan contact op met je burgemeester of met Laurence Poleunis, coördinator regionale samenwerking Interleuven.

Interleuven informeert over ontharding in Lubbeek

Image description

Op zaterdag 27 mei 2023 organiseerde de gemeente Lubbeek in samenwerking met Interleuven een infomarkt ‘groenblauwe parels’ over de vergroening van Jeugdsquare, Davidsquare en Linden-centrum aan de kerk. De aanwezigen konden zich informeren over de nieuwe inrichting met veel aandacht voor extra groen, meer biodiversiteit, wateropvang en –infiltratie, inclusieve speeltoestellen en rustplaatsen.Interleuven staat in voor de begeleiding van het subsidietraject en voor het ontwerp van de drie pleinen. Dit onthardingsproject wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Voor meer informatie kan je terecht bij onze milieudienst.

Image description

Interleuven lanceert nieuwe samenaankoop hemelwaterinfrastructuur

Image description

Woensdag 24 mei 2023 gaf onze milieudienst een infosessie over de nieuwe groepsaankopen hemelwaterinfrastructuur en ontharding in Kortenberg. Inwoners, bedrijven en verenigingen uit de deelnemende gemeenten en steden kunnen een offerte opvragen voor één of meerdere van de aangeboden voorzieningen voor het opvangen, het hergebruiken en het laten infiltreren van regenwater of ontharding op hun perceel.Kortenberg is slechts een van de gemeenten die met de ondersteuning van Interleuven de groepsaankoop voor hemelwaterinfrastructuur en ontharding organiseren. Ben je benieuwd of je ook in jouw gemeente kan deelnemen aan de samenaankoop? Kijk snel op onze website via de knoppen hieronder. De samenaankoop loopt vanaf 1 juni 2023 tot en met 31 december 2023.

Huis van het Kind in Rotselaar officieel geopend

Image description

Dinsdag 16 mei 2023 werd het Huis van het Kind in Rotselaar feestelijk geopend. Een huis waar Kind & Gezin, Kind & Preventie, Wiegwijs en de gemeentelijke medewerkers hun dienstverlening aan gezinnen zullen aanbieden. Voor de gelegenheid kwamen de leerlingen van twee lokale klasjes alvast een kijkje nemen.Het Huis van het Kind vond zijn nieuwe onderkomen in een energiezuinige, hedendaagse en toegankelijke nieuwbouw, met onder andere zonnepanelen, een regenwater- en warmtepomp. Binnen is ruimte voorzien voor medische ondersteuning, een borstvoedingslokaal en een gespreksruimte. Het ontwerp van dit mooie project komt van de hand van de dienst Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Zij stonden ook in voor de veiligheidscoördinatie en werfopvolging. Voor meer informatie kan je met onze dienst contact opnemen.

Lees meer
Image description

Bij de dienst Gebouwen & Infrastructuur mochten we een nieuwe medewerker verwelkomen. Wesley Laureys gaat aan de slag als werfopvolger. Wesley is 34 jaar, woont in Werchter maar is afkomstig van Tremelo. Voor hij bij Interleuven aan de slag ging deed hij 16 jaar lang ervaring op bij een aannemer in de regio Brussel en Leuven. Welkom Wesley!

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net