͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant treedt toe tot Interleuven

Op woensdag 21 juni 2023 vond de algemene vergadering van Interleuven plaats. Een van de punten op de agenda was een statutenwijziging en toetreding van de hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant als nieuwe vennoot. De toetreding werd door de aanwezige stemgerechtigde vennoten unaniem goedgekeurd. De hulpverleningszone voegt zich als vennoot van Interleuven bij 29 steden/gemeenten, 29 OCMW’s en 8 politiezones uit het arrondissement Leuven en andere intergemeentelijke verenigingen.

Lees meer
Image description

Fietssnelweg F24 feestelijk geopend

Image description

Op 5 juli 2023 werd in Bierbeek het eerste deel van de fietssnelweg F24 feestelijk geopend. Iedereen was welkom om dit nieuwe stukje fietssnelweg in te huldigen en alle passanten werden getrakteerd op een gratis ijsje en een kleine attentie. De vernieuwde weg zorgt ervoor dat fietsers op een veilige en aangename manier kunnen fietsen van de Boststraat in Boutersem tot het station van Leuven.

Lees meer

Afbraakwerken Kasteel De Maurissens in Lubbeek gaan van start

Image description

In Lubbeek zijn op 26 juni 2023 de afbraakwerken van start gegaan aan Kasteel De Maurissens. De bijgebouwen van de revalidatiecampus gaan onder de sloophamer. Nadien komt er een nieuwbouw en zal ook het kasteel gerenoveerd worden. Tegen september 2025 moet de gemeentelijke basisschool in het centrum van Pellenberg naar hier verhuizen, hun huidige gebouw is immers al lange tijd verouderd. In totaal zal er plaats zijn voor zo'n 400 leerlingen.Het ontwerp van dit mooie project wordt uitgevoerd door de dienst Gebouwen en Infrastructuur van Interleuven. Voor een vlotte bereikbaarheid van de nieuwe locatie te garanderen werd ook een mobiliteitsonderzoek en -studie opgemaakt door Interleuven.

Bekijk de reportage

Aankoopcentrale Gestroomd.be blijft groeien

Image description

De uitbreiding van Gestroomd.be is een feit! Naast een vergroot werkingsgebied (Brussels Hoofdstedelijk Gewest) werden de bestaande loten uitgebreid met meer interessante modellen. Daarbovenop kunnen nu ook verschillende elektrische tweewielers, gaande van fietsen tot motorfietsen en veel daartussen besteld worden.De menukaart werd dan wel uitgebreid, het succesrecept blijft ongewijzigd: minder administratieve rompslomp voor de lokale besturen, zeer interessante kortingen én verdere uitbouw van het voertuigenpark van de toekomst!Neem voor meer informatie contact op met onze milieudienst.

Gestroomd.be

Digitaal Loket Kinderopvang ook van start in Scherpenheuvel-Zichem

Image description

Sinds 1 juli 2023 maakt ook de stad Scherpenheuvel-Zichem gebruik van de dienstverlening regionaal digitaal loket kinderopvang. Scherpenheuvel voegt zich zo bij achttien andere gemeenten uit onze regio die zich eerder al aansloten. Het regionaal digitaal loket kinderopvang biedt dan ook heel wat voordelen voor zowel ouders, organisatoren opvang als lokale besturen.Toekomstige ouders die op zoek zijn naar een opvangplekje voor hun baby of peuter kunnen via het digitale loket nu ook een vraag richten aan de verschillende opvanginitiatieven in de stad Scherpenheuvel-Zichem. De ouders worden nadien door de opvanginitiatieven van hun keuze geïnformeerd over beschikbare opvangplaatsen. Hierdoor wordt de zoektocht naar kinderopvang voor heel wat ouders weer een stuk eenvoudiger.

Lees meer

Interleuven voert studie uit in het kader van optimalisatie bedrijventerrein Wingepark

Image description

Het lokaal bestuur van Rotselaar wil in samenwerking met beheerder lnterleuven het bedrijventerrein Wingepark optimaliseren. Het project ging laatst van start met een haalbaarheidsstudie. Ondertussen werden op het bedrijventerrein de eerste mobiliteitstellingen uitgevoerd. De resultaten van deze tellingen worden nu onderzocht door het projectteam van Interleuven. Begin september staat een volgende infosessie met de belanghebbenden op de agenda. Tijdens dit overleg zal het thema mobiliteit aan bod komen. De eerste resultaten van de studie zullen dan afgetoetst worden aan de noden en ideeën van de aanwezige bedrijven.Op latere tijdstippen zullen nog overlegmomenten georganiseerd worden tussen Interleuven, de gemeente, de bedrijven en/of andere stakeholders, met telkens een ander centraal thema.

Lees meer

Zomervakantie 2023

Image description

Wij gaan er eventjes tussenuit en zien jullie graag terug voor een maandelijkse nieuwsupdate vanaf september. Alvast een zalige zomer gewenst!

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net