͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Omgevingsvergunning voor 't Zand in Baal goedgekeurd

In Baal, deelgemeente van Tremelo, komt het belevingspark 't Zand, een sportcomplex met onder meer een gloednieuwe sporthal. Voor dit project werd nu de omgevingsvergunning goedgekeurd. De werken zullen van start gaan in het najaar van 2023 en ongeveer een jaar in beslag nemen.



De sporthal wordt gebouwd langs de Baalsebaan en je zal er er onder meer kunnen tennissen, zaalvoetballen en dansen in een aparte danszaal. Bedoeling is om een hedendaagse en duurzame oplossing aan te bieden voor vrijetijdsbeleving. Het belevingspark is een ontwerp van de dienst Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Daarnaast zullen zij ook instaan voor de veiligheidscoördinatie en voor de werfopvolging.

Lees meer
Image description

Kerken: op naar de toekomst

Image description

De afgelopen jaren dachten meer en meer gemeente- en kerkbesturen na over aanvullend of nieuw gebruik van hun parochiekerken. De eerste stap hierbij is de opmaak of actualisatie van een kerkenbeleidsplan. Dit is een schriftelijk document dat een lokaal gedragen langetermijnvisie bevat voor alle parochiekerken op jouw grondgebied. Vanaf 2025 is het kerkenbeleidsplan verplicht.



De kans is groot dat jouw gemeente al zo’n plan heeft, maar dit dient elke beleidsperiode geactualiseerd of herbevestigd te worden. Belangrijk bij deze actualisatie is meer aandacht voor de omgeving, de mogelijkheden van het kerkgebouw en participatie van de lokale gemeenschap. Hiervoor kan je bij Interleuven terecht. Met onze expertise inzake onroerend erfgoed, ruimtelijk ordening en participatie helpen we jouw gemeente graag verder!

Lees meer

Interleuven renoveert oud-gemeentehuis Binkom

Image description

In Binkom, deelgemeente van Lubbeek, staat het oud-gemeentehuis momenteel in de steigers voor een grondige en duurzame renovatie. Het pand, waar het jeugdhuis De Jeugd is ondergebracht, zal getransformeerd worden naar een energiezuiniger en comfortabel gebouw. Met aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing wordt er dakisolatie, en geïsoleerd buitenschrijnwerk geïnstalleerd. Er komen ook zonnepanelen en een nieuwe buitentrap. 



Het ontwerp van de renovatie is van de hand van ons team gebouwen en infrastructuur. Zij verzorgen ook de veiligheidscoördinatie tijdens de werken

neem contact voor meer info

Keiberg-Vossem opgenomen in internationaal project rond waterbeheer

Image description

Het project 'Water voor later' op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem werd door de Watergroep geselecteerd als een van de drie Belgische case-studies voor RETOUCH-NEXUS. Dit Europese project onderzoekt mogelijkheden om onze industrie- en woongebieden water- en klimaatbestendiger te maken.



Het innovatieve project is zowel gunstig voor de onmiddellijke omgeving, het milieu, als voor de plaatselijke bedrijven. 'Water voor later' verzamelt met behulp van een wachtbekken al het hemelwater dat op de daken en verhardingen van het bedrijventerrein valt. Dat water wordt nadien gezuiverd en herbruikt door de bedrijven of bij overschot geïnfiltreerd in de bodem. Zo gebruiken we dezelfde ruimte driemaal, voor waterveiligheid, buffer voor droogteperiodes en groene verpozingsruimte.

Meer info over dit mooie project? Bezoek dan zeker de website van Keiberg-Vossem.

Bezoek de projectwebsite

Infomoment voor mobiliteitsplan Kortenberg op 7 september 

In de gemeente Kortenberg wordt op 7 september 2023 een infomoment georganiseerd over het nieuwe mobiliteitsplan. De opmaak van dit mobiliteitsplan werd gedaan door de medewerkers van de mobiliteitsdienst van Interleuven. De uitwerking naar het nieuwe mobiliteitsplan gebeurde in verschillende stappen, gespreid over drie fasen: de verkenningsfase, de uitwerkingsfase en het mobiliteitsplan. Voor de uitwerking van iedere fase werd een participatietraject doorlopen.



Momenteel ligt het mobiliteitsplan in openbaar onderzoek en dat nog tot 27 september 2023. Wenst u meer info, neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net