͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

InnoVélo houdt halt op bedrijventerrein Keiberg-Vossem

Op 5 september 2023 gingen de deelnemers van InnoVélo onder een stralende zon op pad in Vlaams-Brabant op zoek naar innoverende en inspirerende locaties. InnoVélo is een initiatief van Flux50 om op een informele manier kennis te maken met verschillende initiatieven in de overgang naar duurzame energie in de regio. Tussen Zellik en Leuven hielden ze halt bij drie projecten, een daarvan was het bedrijventerrein Keiberg-Vossem dat door Interleuven ontwikkeld wordt.De deelnemers maakten tijdens enkele presentaties en een korte rondleiding kennis met de innovaties op vlak van water- en energiebeheer die van Keiberg-Vossem het bedrijventerrein van de toekomst maken. Een groot dankjewel aan alle deelnemers voor een interessante namiddag, en dank aan al onze partners in de deelprojecten, in het bijzonder De Watergroep en Imtech voor hun bijdrage aan dit terreinbezoek.

Image description

Internationale aandacht voor innovatieve projecten in Keiberg-Vossem

Image description

Ook over de landsgrenzen heen is er interesse voor het innovatieve karakter van het bedrijventerrein Keiberg-Vossem. Op 20 september 2023 bezochten verschillende groepen op uitnodiging van De Watergroep het 'Water voor later' project op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem. Dit project is erkend als Proeftuin Droogte door de Vlaamse Milieumaatschappij. In de voormiddag werd de R&D afdeling van De Watergroep ontvangen samen met enkele deelnemers van AquaFlanders. In de namiddag was het de beurt aan een delegatie uit Slovenië, bestaande uit een 40-tal studenten, professoren en vertegenwoordigers van nutsbedrijven en studiebureaus. De bezoekers kregen een interessant programma voorgeschoteld. Ze maakten kennis met Keiberg-Vossem als bedrijventerrein van de toekomst en er werd een introductie in het energiemanagement gegeven met aandacht voor het thermische energieconcept. Onze partner Direct Energy Partners besprak de ontwikkeling van het DC micro grid. De Watergroep voorzag toelichting over de Proeftuin Droogte en de collectieve hemelwater installatie. Na de intro werd er een rondleiding gegeven en een deel van de installatie getoond.

Bezoek de projectwebsite

Preventiedienst Interleuven zal meer dan 250 personen opleiden

De preventiedienst van Interleuven organiseert binnenkort een opleidingenreeks tot het bekomen van een BA4 of BA5 attest voor het werken met elektrische installaties. In totaal zullen er 257 medewerkers van onze vennoten deelnemen aan een van de twee opleidingen. De opleidingen worden steeds gegeven voor groepen van een vijftiental personen en vinden op verschillende locaties plaats. Starten doen we op maandag 2 oktober 2023, en omwille van de vele inschrijvingen zal de opleidingsreeks doorlopen tot in het voorjaar van 2024. Zelf interesse in het opleidingsaanbod? Neem contact op met onze collega's van de preventiedienst.

Werken gestart aan nieuwe voetbalkantine SC Out-Hoegaarden

Image description

Maandag 18 september 2023 werd in Hoegaarden gestart met de afbraakwerken van de oude kantine van voetbalploeg SC Out-Hoegaarden. Hiermee wordt de aftrap gegeven voor de voorziene nieuwbouw. Het ontwerp voor het nieuwe complex is van de hand van de afdeling Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven, die ook zal instaan voor de werfopvolging en veiligheidscoördinatie.De nieuwe infrastructuur wordt heel wat groter dan het bestaande gebouw. Er komt een nieuw gebouw met twee bouwlagen waarin plaats is voor acht kleedkamers met douches, ruimtes voor scheidsrechters, een grote kantine met keuken, een vergaderlokaal en een EHBO-ruimte. De nieuwbouw krijgt ook een nieuwe tribune in trapvorm. Het einde van de werken is voorzien voor eind 2024.

neem contact voor meer info

Wil jouw kmo water besparen? Doe de gratis waterscan! 

Als kmo met een minimum waterverbruik van 500 m³ biedt VLAIO je een gratis waterscan aan. Deze scan visualiseert je waterverbruik en stelt concrete acties voor waterbesparing voor. VLAIO biedt de gratis waterscan aan alle kmo's die wettelijk niet verplicht zijn een waterscan uit te voeren of die jaarlijks minimaal 500 m³ water verbruiken.Concreet bestel je de waterscan bij een van de vijf dienstverleners van VLAIO. Je krijgt een waterexpert op bezoek die een helder rapport opmaakt met duidelijke knelpunten, tips en kansen. Vraag hier de gratis waterscan aan.

Image description
Image description

Deze maand heetten we een nieuwe collega van harte welkom bij Interleuven! Een korte kennismaking: Joël Donny ging aan de slag op 5 september. Hij is afkomstig uit de gemeente Tremelo en zal onze dienst gebouwenbeheer verder versterken. Voordien was Joël aan de slag in de bouwsector waar hij doorgroeide tot werfleider. Welkom Joël! 

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net