͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Uitbreiding 'de Hummeltjes' zorgt voor meer kinderopvang in Rotselaar

Image description

Het gebouw van kinderdagverblijf ‘de Hummeltjes’ in Rotselaar werd recent uitgebreid met een nieuwe leefgroep waar de begeleiders alles ter beschikking hebben om de baby’s in de watten te leggen. Door te investeren in de verdere uitbouw van het gemeentelijke kinderdagverblijf, komen er acht opvangplaatsen bij. Zo kunnen er nu in totaal 83 kinderen terecht in gemeentelijke kinderdagverblijf ‘de Hummeltjes’.De nieuwe leefgroep sluit aan op de achterzijde van het bestaande gebouw. Daarvoor werden dezelfde materialen gebruikt om het hele kinderdagverblijf een eenduidige uitstraling te geven. Binnen is alles aanwezig om de baby’s en peuters kwalitatief te verzorgen. Het ontwerp van deze nieuwe uitbreiding is van de hand van onze medewerkers van de dienst Gebouwen & Infrastructuur.

Neem contact voor meer info

Educatieve podcast over het energieproject in Keiberg-Vossem

Image description

In het kader van de 'Opleidingen van de toekomst - Thema Energie - Opleiding Energiesysteem' georganiseerd door Green Energy Park gaven onze medewerkers een toelichting over het bedrijventerrein Keiberg-Vossem. Aan het woord zijn Bram Adams, coördinator van het team bedrijventerreinen, en Dries Nicolaes, medewerker van de milieudienst van Interleuven. Als onderdeel van de podcastreeks bespraken zij het duurzame energiebeheer en innovatieve karakter van het energieproject op het nieuwe bedrijventerrein. 

Meer weten over Keiberg-Vossem

Toekenning warmtenet op Keiberg-Vossem

Onlangs werd de realisatie van de warmtebuffer op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem toegekend aan HoCoSto en Canalco. Het warmtebuffersysteem vormt een belangrijke schakel in het duurzame energie project op het toekomstbestendig bedrijventerrein. Het systeem slaat thermische energie op in de zomer en geeft die weer vrij in de winter. Er wordt een systeem van actieve koeling en passieve verwarming opgezet waarbij minimaal elektrisch vermogen gebruikt wordt. Tijdens de zomermaanden, wanneer er voldoende energie geproduceerd wordt, kan het water in de warmtebuffer verwarmd worden. Tijdens de wintermaanden zal deze door een warmtepomp verdeeld worden onder de bedrijven op het bedrijventerrein. De geproduceerde energie wordt hier dan voornamelijk gebruikt voor kantoorgebonden energieverbruik.Dit project kadert binnen een Vlaams-Europees demonstratieproject, dat wordt ondersteund door Vlaanderen en Europa.

Image description
Meer weten?

Lanceringsdagen aankoopcentrale Hoppinpunten

Op dinsdag 6 en donderdag 8 februari 2024 lanceert Interleuven in samenwerking met Haviland de Hoppinshop. De Hoppinshop is een aankoopcentrale voor Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes en heeft als doel het aanbieden van straatmeubilair voor het kwalitatief inrichten van Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes. Alle gemeenten van de provincie Vlaams-Brabant kunnen beroep doen op deze aankoopcentrale. Naast de ondersteuning bij de uitrol van het netwerk van Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes die Interleuven en Haviland reeds aanbieden aan de lokale besturen, worden de gemeenten in Vlaams-Brabant dankzij deze samenwerking ook ontzorgd bij de inrichting van hun Hoppinpunten.Schrijf je in voor één van de lanceringsmomenten

  • Dinsdag 6 februari 2024, van 9u tot 12u (doorlopend), Gaston Geenslaan 14, 3001 Leuven
  • Donderdag 8 februari 2024, van 9u tot 12u (doorlopend), Brusselsesteenweg 316, 1731 Zellik

Schrijf je hier in voor een van de lanceringsdagen

Neem contact voor meer info

Openbaar onderzoek RUP Noodbosweg in Kortenberg

Image description

Drie jaar geleden lanceerde het schepencollege van Kortenberg het idee om een nieuw sportcomplex met onder meer een sporthal en tennis- en padelinfrastructuur aan te leggen in de Noodbosweg, op een terrein in de buurt van het recyclagepark. Om op die site sportaccommodatie te mogen bouwen, moet de bestemming van het terrein evenwel gewijzigd worden. Hiervoor werd in opdracht van de gemeente Kortenberg door de dienst RO van Interleuven een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgesteld. Dat RUP werd op 10 januari 2024 in openbaar onderzoek gesteld.

Neem contact op voor meer info
Image description

In het nieuwe jaar mocht Interleuven ook drie nieuwe medewerkers verwelkomen. Zowel bij het preventieteam en GIS-team als de personeelsdienst zijn er nieuwe gezichten te zien. Thomas Verhoeven, die een opleiding genoot als preventieadviseur niveau II, gaat vanaf heden als preventieadviseur aan de slag voor de gemeenten Holsbeek, Herent, Bertem en Bierbeek, evenals voor IGO. Vincent D'Haese is de nieuwe versterking voor het GIS-team. Hij zal zowel intern als voor de gemeenten verschillende GIS-taken uitvoeren. Tenslotte volgt Linda Machiels als personeelsverantwoordelijke Brigitte op die binnenkort van haar welverdiend pensioen mag genieten. Welkom Thomas, Vincent & Linda!

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met de personeelsdienst voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net