͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Primeur voor Interleuven dankzij InLinio

Image description

Interleuven zorgt dankzij de introductie van InLinio voor een primeur in Vlaanderen. Onze in-house software voor de behandeling van handhavingsdossiers heeft als eerste de koppeling gemaakt met het Vlaamse Handhavingsplatform van het agentschap voor Justitie en Handhaving. Dat is een belangrijke eerste stap in de digitalisering en informatiedeling van omgevingsmisdrijven -en inbreuken. 

Neem contact voor meer info

Ruimtelijk traject Rotselaar komt in de laatste fase

De gemeente Rotselaar doorloopt een ruimtelijk traject met als doel de uitdagingen in de woongebieden van de gemeente aan te pakken en een duurzaam ruimtelijk beleid te voeren rond de versterking van de kernen en de vrijwaring van de open ruimte. Dit traject zit momenteel in een laatste fase met een lopend openbaar onderzoek voor het ontwerp van het RUP ‘Woonzonering’. Dit openbaar onderzoek zal op 5 april 2024 aflopen.Tijdens alle stappen van dit ruimtelijk traject kon de gemeente Rotselaar rekenen op de ondersteuning en dienstverlening van de dienst RO van Interleuven. Ook de uitvoering van de nieuwe verordening ‘Wonen in Meervoud’ zal vanuit Interleuven opgevolgd en begeleid worden.

Lees meer

Eerste proefgemeente met succes op de hoogte gebracht van asbestverdachte daken

Image description

In 2023 startte Interleuven in samenwerking met de OVAM en een externe partner een inventarisatieproject met luchtbeelden op om alle asbestverdachte daken van het arrondissement Leuven in kaart te brengen. Via artificiële intelligentie werden de asbestverdachte daken ingekleurd. De kaart wordt nu als werkinstrument gebruikt om onze regio asbestveilig te maken. De eerste inwoners van het arrondissement werden nu op de hoogte gebracht van hun asbestverdacht dak(deel).De gemeente Bertem werd uitgekozen als proefgemeente voor het inventarisatieproject asbestverdachte daken van Interleuven. Concreet betekent dit dat bijna 1000 adressen in Bertem werden aangeschreven met de melding dat er zich op hun eigendom een asbestverdacht dak bevindt. Dat kan zowel gaan over het dak van de woning als over het dak van het kippenhok. Er werd gekozen om met een proefgemeente te werken zodat het opvolgingsproces kan geoptimaliseerd worden vooraleer meerdere gemeenten worden aangeschreven.Voor meer info kan u terecht op www.zonderasbest.be/asbestkaart 

Lees meer

Een welverdiend pensioen!

Na bijna 40 jaren dienst bij Interleuven mag Willy Yserbijt, diensthoofd van onze milieudienst, binnenkort genieten van zijn welverdiende pensioen. Het pensioen van Willy zal ook enkele interne veranderingen met zich meebrengen. Zo worden de RO dienst en milieudienst geïntegreerd tot de dienst omgeving onder diensthoofd Laurence Poleunis. Voor alle vragen in verband met de dienstverlening milieu en klimaat kan je terecht bij de coördinatoren Geert Keldermans en Kristien Vandenbempt. Naar de lokale besturen toe zal deze verandering dus niet ingrijpend zijn. Onze dienstverlening wordt vlekkeloos en met dezelfde kwaliteit verder gezet.We wensen Willy alvast veel succes in de volgende fase van zijn leven! 

Neem contact voor meer info

Wandelevent 'Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel'

Image description

Voor het derde jaar op rij trekken we op 1 mei het jaarlijkse bedevaartseizoen op gang met een wandelevenement. Wandel in de voetsporen van pater Damiaan richting de basiliek. Deze wandeling, veelal langs onverharde paden, brengt je na 34 km in Scherpenheuvel. De route start in Tremelo aan het Damiaanmuseum en is bewegwijzerd. Je kan ze ook volgen via een wandel-gps of wandel-app op je smartphone.De pelgrimstocht vertrekt aan het Damiaanmuseum, het ouderlijk huis van Grootste Belg pater Damiaan. Vanaf 7 uur verwelkomen we jou met koffie en koek en sturen je op pad met het Pelgrimspaspoort. Je kan de route trouwens ook lopen als trailrun!Alle info over de routes en andere praktische info kan je terugvinden via de knop hieronder.

Lees meer

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met de personeelsdienst voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net