͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Interleuven ondertekent nieuwe Green Deal 'Deelmobiliteit en Wonen'

Image description

Een eigen parkeerplaats bij elke woning is voorbijgestreefd. In de toekomst zou bij een nieuwe woning meteen ook de toegang tot een deelauto of deelfietsen inbegrepen kunnen zijn. Dat vindt ook Interleuven, die op 22 april 2024 samen met meer dan 60 andere organisaties de nieuwe Green Deal ‘Deelmobiliteit en Wonen’ ondertekende. Interleuven wilzich de komende drie jaar extra inzetten om de steden en gemeenten teondersteunen in de uitdagingen die wonen en deelmobiliteit met zich meebrengen.De Green Deal ‘Deelmobiliteit en Wonen’ is een initiatief van Autodelen.net, de Beroepsvereniging voor de Vastgoedsector, Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten, en wordt gesteund door het Departement Omgeving.

Lees meer

Burgemeestersoverleg Oost-Brabant op bezoek in de Tiense suikerfabriek

Image description

Op vrijdag 26 april 2024 kwam het burgemeestersoverleg samen in Tienen voor haar tweede vergadering van 2024. Kort na de middag werden zij onthaald op de site van de Tiense suikerfabriek. Daar kregen de burgemeesters een toelichting over de geschiedenis van de bietensuiker in de regio en werd een bezoek gebracht aan de verpakkingsafdeling. Nadien vormde het T-Center het decor voor de vergadering.De burgemeesters kregen een goedgevulde agenda voorgeschoteld en bespraken onder meer het Labo Regiovorming, het memorandum Regio Oost-Brabant met de belangrijkste beleidseisen naar de volgende Europese, federale en Vlaamse regeringen en de luchthavenregio. Burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, gaf ook een toelichting over het project Tiense Watervelden.Na afloop van de vergadering werd een bezoek gebracht aan het nabijgelegen Intergemeentelijk Trainingscentrum Politie in Goetsenhoven. Daar kregen de burgemeesters de oefenterreinen voor de brandweer te zien en werd een toelichting gegeven rond rekrutering en selectie voor Politie en opleiding van Brandweer en Politie. Afsluitend konden de aanwezigen napraten tijdens een diner. 

Neem contact voor meer info

Eerste Hulp bij Energiegemeenschappen

Image description

Heb je een idee of wil je initiatief nemen om samen met anderen energie op te wekken, te delen, op te slaan of efficiënt in te zetten? Via Eerste Hulp Bij Energiegemeenschappen biedt Interleuven je de nodige kennis, begeleiding en coaching aan.Een energiegemeenschap is gericht op duurzame oplossingen rond energiedelen, energieopslag, oplaaddiensten, elektrische mobiliteit, energiebesparing of energie-efficiëntie.Het Doel?

  • De productie van hernieuwbare energie opdrijven om het klimaat te helpen.
  • Energie via lokale samenwerking voordeliger en toegankelijk maken voor iedereen, ook kwetsbare doelgroepen.

Voor wie?

  • Lokale besturen, OCMW's en energiehuizen
  • Kmo's
  • Scholen, zorginstellingen, verenigingen
  • Coöperaties, Verenigingen van Mede-Eigenaars, burgers
Lees meer

Interleuven ondersteunt van A tot Z bouw van nieuw EcoWerf recyclagepark in Kortenaken 

Na negen maanden verbouwen is het nieuwe recyclagepark van Kortenaken officieel geopend. Het nieuwe park is groter, moderner en moet voor een comfortabelere ervaring voor de bezoeker zorgen. De verbouwing van het recyclagepark mocht voor het volledige traject rekenen op de ondersteuning van de verschillende diensten van Interleuven. Het team van Gebouwen & Infrastructuur zorgde voor het ontwerp en de opvolging van het dossier. Tijdens de werken stonden ze ook in voor de veiligheidscoördinatie. De nodige gronden voor de uitbreiding van het recyclagepark werden dan weer verworven door de dienst Vastgoed in opdracht van EcoWerf. Een mooie samenwerking over de verschillende IL-diensten heen.

Bekijk de reportage via ROBtv

Werken voor nieuw fietspad langs de Geestbeek in Lubbeek van start

Image description

Op 8 april 2024 werd in Lubbeek gestart met de werken aan de fietspaden langs de Geestbeek. Een deel van het project situeert zich op de Gobbelsrode in Holsbeek. De oude en onveilige fietspaden worden opgebroken en vervangen door bredere en verhoogde betonnen fietspaden. Na de aanleg van de nieuwe fietspaden kunnen de fietsers comfortabeler en veiliger langs de Geestbeek en de Gobbelsrode. Het team Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven stond in voor het opmaken van het ontwerp voor het nieuwe fietspad, en zal instaan voor het opvolgen van de uitvoeringswerken en voor de veiligheidscoördinatie daarvan. De werken zouden einde 2024 klaar moeten zijn. 

Bekijk de reportage via ROBtv

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met de personeelsdienst voor een spontane sollicitatie.

Kom alvast kennismaken tijdens de Jobat Jobbeurs op 2 mei!

Image description
Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net