͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Image description
48 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών
«στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δίνουμε μέλλον στο παρελθόν»

10 Χρόνια Ενημερωτικό Δελτίο Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

5ο   Ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ ό   Δ ε λ τ ί ο
Έ τ ο ς    2 0 2 4

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Image description

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Παραδοσιακό Γλέντι που διοργανώνουμε για την λήξη της λυκειακής χρονιάς 2023-2024, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 

στο Πάρκο της Ειρήνης (Πανεπιστημιούπολη Ρίου).Θα συμμετέχει πενταμελής παραδοσιακή ορχήστρα η οποία θα αποτελείται από τους:

Γιώργο Κωτσίνη (κλαρίνο)

Βαγγέλη Δημούδη (ούτι,τραγούδι)

Θωμά Κωνσταντίνου (λαούτο,ούτι)

Κωνσταντίνο Κίκιλη (βιολί)

Μανούσο Κλαπάκη (κρουστά)Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όλοι παρέα! Με το καλό να ανταμώσουμε!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 

ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Image description

   Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 8.00 μ.μ. θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Εξοχικό Κέντρο «Μαραβέλας» στην περιοχή Μονής Γηροκομείου Πατρών την ολοκλήρωση μιας άκρως δημιουργικής χορευτικής χρονιάς με αφήγηση, χορούς, μελωδίες και σκοπούς της πατρίδας μας.Η αφήγηση λαϊκού παραμυθιού θα πραγματοποιηθεί από την κα Δήμητρα Νικολοπούλου.   Θα είναι χαρά μας να συναντηθούμε όλοι μαζί με καλοκαιρινή διάθεση, να χαρούμε τα παιδιά μας, να χορέψουμε και να γλεντήσουμε μαζί τους.

«ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ»

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Image description
Image description

   Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 ακριβώς θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο πολιτισμού «Αγορά Αργύρη» τα εγκαίνια της Έκθεσης των Παιδικών Ομάδων Εικαστικών Τεχνών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με θέμα «Οι τέσσερις εποχές», που επιμελήθηκε η δασκάλα των εικαστικών τεχνών κ. Μαρία Στεργιοπούλου.

   

   Στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα διαρκέσει από 18 έως 20 Ιουνίου 2024, θα εκτεθούν τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εμπνευσμένα από τις τέσσερις εποχές και τον κύκλο του χρόνου, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους. 

   Σας περιμένουμε για να επιβραβεύσουμε τα παιδιά σας, να θαυμάσουμε τα έργα τους και να γιορτάσουμε μαζί την ολοκλήρωση μιας δημιουργικής χρονιάς.ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΕΚΥΩΝ 

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Image description
Image description

   Το διάστημα από Τρίτη 18 έως Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» ανοίγει τις πύλες της η έκθεση του «Εργαστηρίου Χειροποίητων Κατασκευών για ενήλικες» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, με συντονίστρια την κ. Λένα Γκότση   Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα εκτεθούν τα έργα της πρώτης δημιουργικής χρονιάς του εργαστηρίου, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν νέες δεξιότητες, και εκφράστηκαν δημιουργικά και καλλιτεχνικά, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο.   Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε μαζί σας την ξεχωριστή αυτή δημιουργική εμπειρία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

ΣΤΗ 31Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ (υπό την αιγίδα του Cioff)

Image description
Image description
Image description
Image description

   Μια εξαιρετική εμπειρία είχε η εφηβική χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαΐου 2024 με τη συμμετοχή της στην 31η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών στην Καρδίτσα που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ   Την Παρασκευή 17 Μαΐου και το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 η ομάδα μας παρουσίασε στην πλατεία Πλαστήρα, χορούς της Πελοποννήσου και κατά γενική ομολογία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. 

Παράλληλα επισκέφτηκε μαζί με τους συνοδούς της το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και συγκεκριμένα την περιοδική έκθεση «Μουσικά Όργανα από όλο τον κόσμο». Η εντυπωσιακή αυτή έκθεση κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των εφήβων μας καθώς τους ταξίδεψε στον κόσμο των μουσικών οργάνων τόσο στον χρόνο, όσο και τον χώρο. Κατά την ξενάγηση ήρθαν σε επαφή με μουσικά όργανα από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, καθώς και από την περιοχή της Καρδίτσας μέχρι τις μακρινές χώρες της Αμερικής και της Ασίας. Επιπρόσθετα, πολύ σημαντική υπήρξε η επαφή των εφήβων μας με χορούς, τραγούδια και συνομιλήκους τους από άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού μιας και στη διοργάνωση παραβρέθηκαν συγκροτήματα από την Ιταλία και τη Βοσνία.    Ευχαριστούμε τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Καραγκούνα για την πρόσκληση στην τόσο επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώνει εδώ και χρόνια.

Ακόμα, εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστεύονται και είναι πάντα δίπλα μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 

ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ 

ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ» 

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΝ ΠΑΝΟΫΡ 2024, 

τη Θωμά΄ς σα Σούρμενα!»

Image description
Image description

   Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών είχε την τιμή να συμμετέχει με την χορευτική του ομάδα στις επετειακές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα ίδρυσης της «Ένωσης Ποντίων Σουρμένων».   Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2024 και με συγκίνηση είδαμε πόσο ζωντανή κρατιέται η πλούσια ποντιακή παράδοση από ανθρώπους εξαιρετικά ευγενείς, φιλόξενους και ιστορικά φερέγγυους. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και μας γέμισε αισιοδοξία για την διατήρηση της ποντιακής ιστορίας και παράδοσης.   Θερμές ευχαριστίες στην «’Ένωση Ποντίων Σουρμένων» για την πρόσκληση και την εξαιρετική φιλοξενία τους.

Εγκάρδιες ευχές για την καλή συνέχεια του αξιέπαινου έργου της. Ελπίζουμε να βρεθούμε σύντομα και πάλι μαζί σας σε μια νέα επιτυχημένη δράση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΣΑΙ 

ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Image description

   Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, συμμετείχε στο καθιερωμένο ετήσιο τσάι του Τμήματος Παραρτημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού κεντρικού κτιρίου του Λυκείου των Ελληνίδων.   Στο πλαίσιο της συγκινητικής τιμητικής εκδήλωσης, τιμήθηκαν από του Κεντρικό Λύκειο των Ελληνίδων 5 εκλεκτές «Ίριδες» της λυκειακής οικογένειας, οι ξεχωριστές κυρίες Κρυσταλλία Λουίζου (Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων Ρόδου), Ελπίδα Κεφαλά (Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων Νάουσας), Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, (Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων Κω) Ευαγγελία Κούλη, (Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας), Βαρβάρα Βλαχοπούλου (Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου), που υπηρέτησαν τον θεσμό για πάνω από 30 χρόνια.Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για την ξεχωριστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση και ιδιαίτερα στην κ. Μαρία Παπαμάρκου, Πρόεδρο, Έφορο Τμήματος Παραρτημάτων και Έφορο Εθνικών Χορών του Λυκείου των Ελληνίδων, για την ιδέα και τη συνολική επιμέλεια αυτής της ξεχωριστής στιγμής.Ευχόμαστε να είναι οι τιμώμενες γερές και δημιουργικές και να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλες εμάς! Άξιες!Πλήρες Κείμενο εδώ.

Image description

#lep #lepatras #lykeioellhnidwnpatras #lyceumofhellenicwomenofpatras #λυκειοτωνελληνιδωνπατρων #lepatras2021-2025
#ενημερωτικοδελτιο #newsletter

Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, 1ος όροφος
(μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου)
Πάτρα - Αχαΐα ΤΚ: 26223
Ελλάδα
Τηλέφωνο: +302610220531
Website: www.lepatras.gr
E-mail: [email protected]
Επικοινωνήστε μαζί μας
Ωράριο Επικοινωνίας
Δευτέρα - Τετάρτη: 18:00-21:30
Τρίτη - Πέμπτη: 18:00-21:00
Παρασκευή: 17:30-21:00
Σάββατο 10:00-12:00 & 17:00-21:00

Βρείτε μας στο Google Map

Lyceum of Hellenic Women of Patras
Address: Satovriandou 32, 1st floor
(between Maizonos and Corinthou)
Patra - Achaia Code: 26223
Greece
Phone: +302610220531
Website: www.lepatras.gr
E-mail: [email protected]
Contact us
Opening Hours
Monday - Wensday: 18:00-21:30
Tuesday -Thursday: 18:00-21:00
Friday: 17:30-21:00
Saturday 10:00-12:00 & 17:00-21:00

Find us on Google Map

Image description

Σαρώστε Εδώ

Visit us on social media:

If you want to unsubscribe, click here.
Powered by Sender.net