‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Naar school in het kasteel De Maurissens vanaf 2024

De school van Pellenberg (Lubbeek) zal in 2024 verhuizen naar Kasteel De Maurissens op de site van het UZ Pellenberg. Daartoe werd op 4 maart 2022 een overeenkomst ondertekend door het gemeentebestuur van Lubbeek, de KU Leuven en het UZ Leuven. De verhuis komt er omdat het huidige onderkomen van de school in het centrum van Pellenberg verouderd is. De nieuwe school zal plaats bieden aan circa 360 leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs. Het merendeel van de klassen zal ondergebracht worden in een nieuwbouw. In het kasteel zelf zal er onder meer plaats zijn voor drie klassen, een bibliotheek en een ruime, multifunctionele refter. De nieuwbouw huisvest dan weer kleuterklassen (op het gelijkvloers) en klassen voor de lagere school (op de verdieping). Het ontwerp van dit mooie project wordt uitgevoerd door de dienst Gebouwen en Infrastructuur van Interleuven. Voor een vlotte bereikbaarheid van de nieuwe locatie te garanderen werd ook een mobiliteitsonderzoek en -studie opgemaakt door Interleuven. Verwacht wordt dat de verhuis in september 2024 plaatsvindt. Bekijk ook de reportage via ROBtv.

Image description

Aarschot start met Cambio autodelen

Image description

Vrijdag 25 maart 2022 startte Aarschot met Cambio autodelen. In een eerste fase worden er twee elektrische deelwagens geplaatst op twee vaste standplaatsen. Bedoeling is om in de toekomst dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik.Leden van Cambio autodelen kunnen eenvoudig een deelwagen reserveren en betalen dan alleen voor het effectieve gebruik in tijd en kilometers. Het is dus een uiterst geschikt alternatief voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Autodelen is niet alleen voordelig voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Elke deelwagen vervangt een aantal private wagens en kan dan dus ook een oplossing bieden voor de mobiliteitsproblematiek.De elektrische deelwagens in Aarschot zijn een resultaat van de samenwerking tussen Interleuven en Cambio. Met als doel om de uitrol van deelwagens in ons werkingsgebied te ondersteunen, sloot Interleuven met Cambio een raamovereenkomst af. Net zoals Aarschot kunnen ook al onze andere vennoten dus rekenen op de nodige ondersteuning om dit systeem ook bij hen te introduceren.Bekijk ook de korte reportage via ROBtv.

Meer weten?

Wandel op 24 april 2022 mee Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Image description

Op 24 april 2022 is het eindelijk zover! Dan worden de vier pelgrimsroutes richting Scherpenheuvel officieel ingewandeld. Die datum is trouwens niet toevallig gekozen want 24 april is het Erfgoeddag en we zetten het materieel en immaterieel erfgoed rond de bedevaart naar Scherpenheuvel maar wat graag in de kijker.Wil je erbij zijn? Kijk dan snel op onze website of facebookpagina. Vertrekken doen we vanuit Tremelo, Diest, Landen en Herselt.

Wees erbij!

De Vlaamse streekintercommunales lanceren Gestroomd

Image description

De 11 Vlaamse streekintercommunales slaan de handen in elkaar en lanceren Gestroomd! Dat gebeurde officieel op 30 maart 2022. Steden en gemeenten kunnen vanaf nu via deze aankoopcentrale gemakkelijker elektrische of CNG voertuigen aankopen. En dat is goed voor het milieu! Dankzij deze actie kan naar schatting maar liefst tussen 7 en 9 miljoen liter diesel bespaard worden en de CO2-uitstoot dalen met zo’n 23.000 à 30.000 ton. Een initiatief dat Interleuven maar wat graag ondersteunt.Een samenwerking tussen IGEMO, IGEAN, Interleuven, Interwaas, Veneco, Leiedal, IOK, SOLVA, DDS, Haviland en WVI.

Bezoek de projectwebsite

Vernieuwde parking Kortenaken feestelijk in gebruik genomen

Image description

In Kortenaken werd op 19 maart 2022 de vernieuwde parking aan het gemeentehuis voorgesteld. De uitvoering van dit project lag in de deskundige handen van de dienst Gebouwen & Infrastructuur bij Interleuven. De officiële inhuldiging ging zeker en vast niet onopgemerkt voorbij want de gemeente koos de vernieuwde parking om haar lentereceptie te organiseren. Inwoners konden zo, na het missen van een nieuwjaarsreceptie, toch nog komen genieten van een hapje en een drankje.

Meer weten?

De milieudienst van Interleuven verwelkomt opnieuw onze vennoten

Image description

Na enkele digitale edities verwelkomde onze milieudienst afgelopen maand haar vennoten weer in onze kantoren. Tijdens een infodag waterlopenbeheer op 15 maart en een algemeen infomoment op 31 maart (foto) werd kennis gemaakt met het uitgebreide projectaanbod van onze milieudienst. De aangesloten besturen kunnen de komende jaren dan ook blijven rekenen op de juiste ondersteuning & dienstverlening bij hun klimaat-, energie & andere milieudoelstellingen.

Leer zelf het projectaanbod kennen

Momenteel zijn we op zoek naar een Ruimtelijk Planner en naar een verbalisant. Deze vacatures zullen eerstdaags ook gepubliceerd worden via www.interleuven.be/vacatures.Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net