‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Traiteur lekker wint de Early Adopter Award TERTS

Sinds 11 april 2022 mag Traiteur Lekker uit Boortmeerbeek zich met trots de 'Early Adopter' en een ambassadeur van het TERTS project noemen. Dit Europese subsidietraject had als doel om lokale ondernemers te begeleiden bij de steeds groter wordende uitdaging van energie-efficiënt en duurzaam ondernemen. In totaal deden 68 ondernemers hiervoor een beroep op een gratis energiecoachingtraject. Traiteur Lekker ging echter nog een stapje verder en ontving een subsidie om te investeren in innovatieve energie-efficiënte technieken. Voor deze inzet werden ze nu beloond met de 'Early Adopter Award' en mogen ze zich ambassadeurs van het TERTS project noemen. Als een van de partners binnen het TERTS project ondersteunde Interleuven de deelnemers zowel technisch als administratief.Bekijk ook de reportage via ROBtv.

Image description
Lees hier het persbericht

Start werken aan fietssnelweg F24 in Bierbeek

Image description

Op 21 april 2022 werd in Bierbeek gestart met de werken aan de F24 fietssnelweg tussen Leuven en Tienen. Concreet zal er 4,5 km ontbrekende fietssnelweg komen die ervoor zal zorgen dat fietsers veilig van de grens Boutersem-Bierbeek tot aan het station van Leuven kunnen fietsen. De werken worden gelijktijdig in twee zones uitgevoerd. Alle info over de werken en eventuele hinder kan je op de projectwebsite terugvinden. Het ontwerp van de fietssnelweg is een realisatie van het team Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. De realisatie van de fietssnelweg past binnen het strategische project Regionet Leuven om onder andere een hoogwaardig kwaliteitsvol fietsnetwerk uit te bouwen waaraan Interleuven samen met onder meer de provincie en Leuven meewerkt.

Meer weten?

De Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel zijn officieel ingewandeld

Image description

Onder een stralende lentezon stapten op 24 april enkele honderden pelgrims uit de vier windstreken richting Scherpenheuvel. De eerste pelgrims uit Attenhoven stonden al voor dag en dauw klaar voor hun tocht van een kleine 40 km. Maar nog tot in de vroege namiddag vertrokken velen vol goede moed vanuit verschillende startplaatsen verspreid in de provincie.In Scherpenheuvel zelf doken we even terug in de tijd. De keerskatten, de traditionele kaarsenverkoopsters met zwarte kapmantel, wachtten de pelgrims op. Bij aankomst kreeg elke pelgrim van hen een kaarsje dat hij of zij kon branden. Daarna was het tijd om de dag officieel af te sluiten. Enkele leden van de Koninklijke Harmonie O.L.V. Scherpenheuvel zorgden voor een muzikale noot, gevolgd door een woordje van Hans Eyssen, voorzitter van Interleuven, en Manu Claes, burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem. Het waren evenwel vooral de keerskatten die nog even de show stalen voor ze terug in de geschiedenis verdwenen.Kon je er niet bijzijn? Of wil je graag één van de andere pelgrimsroutes stappen? Geen nood! De bewegwijzering is permanent en de routes kan je via de website digitaal raadplegen. Wil je voor de volledige ervaring ook graag een pelgrimspaspoort? Dit kan je ophalen op de toeristische dienst van één van de gemeenten op de routes. Is je interesse gewekt? Op de website ontdek je naast de routes, ook het bijhorende erfgoed en de tradities.

Bezoek de projectwebsite

Water voor Later op de Open Ruimte Dag

Image description

Foto: Bob Van Mol voor het Open Ruimte Platform

Interleuven lichtte tijdens de Vlaamse open ruimte dag op 25 maart 2022 het project ‘Water voor later’ toe. Dit proeftuin droogte project op het nieuwe bedrijventerrein Keiberg-Vossem zal ervoor zorgen dat het water dat valt op het bedrijventerrein, binnen een beschermingszone van een waterwingebied, hergebruikt of geïnfiltreerd wordt. Bedrijven zullen zo huishoudwater kunnen afnemen en gebruiken in hun diverse bedrijfsprocessen. Gelijktijdig zorgen we voor meer propere rivieren, minder overstromingen en de aanvulling van de drinkwaterlagen. Tijdens de open ruimte dag wandelden de verschillende aanwezige partners in kleine groepjes van project naar project. De aanpak van Interleuven werd positief onthaald en de reacties van de deelnemers aan de Open Ruimte dag worden meegenomen voor een verdere uitrol van het project.

Bezoek de projectwebsite Keiberg-Vossem

PBW opleiding aanslaan van lasten succesvol afgerond

Image description

In april werden de laatste opleidingen 'aanslaan van lasten' afgerond. De preventiedienst van Interleuven nodigde alle medewerkers van alle technische diensten van de aangesloten besturen uit om op een veilige manier te leren omgaan met lasten. De opleiding werd georganiseerd vanuit het actieplan PBW in 2021 en door het grote succes gespreid over maar liefst 23 opleidingsdagen. Er namen 133 personeelsleden deel van in totaal 25 gemeentebesturen, IGO Leuven en Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant. 

Meer weten over de PBW opleidingen?
Welkom bij Interleuven

Deze maand heten we een nieuwe collega van harte welkom bij Interleuven! Een korte kennismaking:

Image description

Bij het team bedrijventerreinen is versterkt met een nieuw gezicht, Steven Godemont. Steven is architect van opleiding en zal zich bij Interleuven onder andere inzetten voor de verduurzaming van het patrimonium. Welkom Steven!

Nieuwe vacature(s)

Wij zijn op zoek naar een:

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net