‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Besturen verlengen aankoop 360° beelden en 3D puntenwolk

Image description

In 2020 bood Interleuven voor het eerst een mobile mapping toepassing aan bij haar gemeentebesturen. Hiervoor werd samengewerkt met het Nederlands bedrijf Cyclomedia. Zij stuurden later datzelfde jaar twee wagens uit met 360°-camera's die alles in beeld brachten, aangevuld met het inmeten van 3D-punten. In een onlinetoepassing 'Street Smart' kunnen de gemeenten daarna de gedetailleerde beelden gebruiken voor o.a. terreinverkenning, controles of inventarisaties. Conform de privacywetgeving zijn gezichten, nummerplaten en andere zaken onherkenbaar gemaakt. Na twee jaar is er vandaag een verlenging mogelijk van de groepsaankoop. Zeven aangesloten besturen hebben ondertussen beslist om verder te gaan met de Street Smart toepassing. Ook zullen er nieuwe beelden gemaakt worden. Heeft uw bestuur interesse om in dit project mee te gaan, neem dan contact op met onze GIS-medewerkers.

Meer weten?

Nieuwe innovatieprijs vernoemd naar Jan Callewaert

Interleuven, Stichting Leuven.Inc, KU Leuven Research & Development en de stad Leuven hebben de Jan Callewaert Innovation Award in het leven geroepen. De prijs zal toegekend worden aan een jonge ondernemer die zich onderscheidt in het domein van mobiele-data-technologieën. De ondernemer Jan Callewaert werd bekend als oprichter, ceo en bezieler van Option, een specialist in mobiele data. Na zijn overlijden op 1 februari 2022, lanceren zijn vrienden en collega's nu het project van de Jan Callewaert Innovation Award.

Lees meer

Geniet van de natuur in Huldenberg

Image description

In het voorjaar van 2022 zorgde de milieudienst van Interleuven voor een mooi stukje natuur op het woonproject Priesterdelle. Op een restperceel werden enkele fruitbomen aangepland en ook een vogelbosje voorzien. Dit aanplantingsproject is open voor het publiek en zorgt voor een groene meerwaarde in de buurt. Tijdens de zomermaanden kunnen de buurtbewoners hier een lekker stuk fruit plukken of eenvoudig even ontspannen te midden van het groen. 

Meer weten over onze milieuprojecten?

Op de agenda - Brainstormworkshop duurzaam patrimonium

Image description

Op dinsdag 21 juni 2022 organiseert de milieudienst van Interleuven een workshop voor haar aangesloten besturen gericht op het duurzaam patrimoniumbeheer. De Vlaamse Regering vraagt aan de lokale besturen om in een versneld tempo het gemeentelijk patrimonium te verduurzamen. Om deze complexe opgave tot een goed einde te brengen wil Interleuven in de rol van intergemeentelijke energiecoördinator de gemeenten hierbij ondersteunen. Deze workshop is een eerste stap in dat proces. Deelname is gratis. Ben je nog niet ingeschreven? Dat kan nog steeds via dit inschrijvingsformulier.

Contacteer ons voor meer info

Op de agenda - infodag: mobiliteitsoplossingen

Op donderdag 23 juni 2022 organiseert Interleuven voor haar aangesloten besturen een infosessie 'mobiliteitsoplossingen'. Onze diensten zullen verschillende mobiliteitsprojecten met een intergemeentelijke insteek toelichten. Samen met de lokale besturen willen we op zoek gaan naar antwoorden op concrete mobiliteitsvraagstukken die in landelijke gemeenten of gemeenten met verstedelijkte context naar voren komen.Ben je nog niet ingeschreven? Dat kan nog tot 20 juni via dit inschrijvingsformulier.

Contacteer ons voor meer info

Nieuwe vacature(s)

Zelf interesse om ons team te versterken? Of ken je iemand die perfect binnen het IL-plaatje past? Hou alvast al onze kanalen in de gaten voor nieuwe vacatures of neem contact op met Brigitte Van Calster voor een spontane sollicitatie.

Image description

Nieuwsbrief van de intergemeentelijke vereniging Interleuven. 

​​​​​​​www.interleuven.be / [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
Klik hier om je uit te schrijven.
Powered by Sender.net